Marko Puittinen Heikomman puolella!

Päät seinästä!

Kotkan imago perustuu rakentamattomiin rantoihin, hakkaamattomiin metsiin, pienen merikaupungin idylliin, hyvin hoidettuihin puistoihin, jalkapallokulttuuriin, lasten ja nuorten maksuttomiin liikuntavuoroihin, hyvin hoidettuihin ulkoilumahdollisuuksiin, vanhaan tehdashistoriaan.

Imagoa kuitenkin nakertavat nykyisten päättäjien vastakkainasettelun kulttuuri (mikä vaikuttaa päätöksentekokykyyn), kunnanjohtajan nauttima epäluottamus, nokittelu naapurikunnan kanssa, korkea työttömyysaste, ylipaisunut velkataakka, tappiinsa nostettu veroäyri, homekoulut, lapsiperheiltä tehdyt leikkaukset ja muut pois luotaan työntävät tekijät. Ainakaan on vaikea kuvitella lapsiperheen tänne ilman pätevää syytä muuttavan, eläkeläisenkin luulisi toisaalta kotinsa löytävän.

Kun hiljan saimme tiedon Kymenlaakson Sähkön osakkeiden myyntituotoista, niin heti rahat oltiin valmiita sijoittamaan epäoleellisuuksiin; olo on varmaan kuin lapsella karkkikaupassa. Eikö tärkeintä olisi keskittyä Kotkan tulevaisuuden näkymiin, pitää kiinni hyvistä asioista, painottaa matalankynnyksen ennaltaehkäiseviä palveluja, vaalia ekologisuutta, välittää, taistella tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolesta, tarjota uusille yrityksille ja innovaatioille ponnistusmahdollisuuksia, koittaa brändätä kaupunkiamme uuteen tietoisuuteen? Eikä kai velkataakkakaan lyhentämättä pienene, oli korot kuinka alhaalla tahansa? Tarvitsemme raikkaita, moderneja ajatuksia, päitten seinään hakkaamisen on loputtava. Meidän on tartuttava haasteisiin yhdessä. Niin kauan kuin on yhteistä tahtoa, on myös toivoa paremmasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Näin virolahtelaisena tunnen suurta kateutta kaupunkianne kohtaan ja eritoten tätä Cameron Sawyeria, joka ihan justkohtatuotapikaa laittaa taloutenne kuntoon ja rakentaa satamaan sellaiset outletkeskukset, että köyhempää ihan hirvittää. Enää pieni loppurutistus ja neuvottelut vuokralaisten kanssa, niin ensimmäinen lapionpisto alkaa olla ajankohtainen.

Käyttäjän MarkoPuittinen kuva
Marko Puittinen

Toivon todellakin, että tämä toteutuu ja kannattaa. Ettei käy niin, että tulevaisuudessa on lisää tyhjyyttä ympyröiviä seiniä.

Toimituksen poiminnat