Marko Puittinen Heikomman puolella!

Kaaoksen keskellä

Rakentamattomat rannat, hakkaamattomat metsät, puhdas meri. Ihminen janoaa paikkaa mihin paeta, missä rauhoittua kaiken rakennetun kaaoksen keskellä. Paikkaa, missä tuntea historian havina ja aito luonnon kosketus. Siksi urbanisoitumisen liitännäiset on pysäytettävä.

Jo lasten tulee tottua ja oppia arvostamaan ainutlaatuista, herkkää luontoamme: mm. metsämörritoiminta ja luontoeskarit mahdollistuvat vain aidosti koskemattoman luonnon helmassa. Otsonkallion päiväkodin ja Otsolan koulun esiopetuksen Vihreä lippu-toiminnan soisi olevan piristysruiske laajemmallekin asennekasvatukselle; itse koettu ja opittu ilo luovat mukanaan innostavaa ja mukavaa oppimiskulttuuria. Kotkan kaupungin on ehdottomasti tuettava tällaista toimintaa.

Kaupungin on hyödynnettävä enemmissä määrin uusiutuvia energiaratkaisuja, kuten aurinkovoimaa ja päästävä samaan aikaan ympäristöä kuormittavista malleista. Liikkumisessa on tuettava kestävämpiä tapoja joukkoliikenteen käyttöä lisäävillä kevyemmillä käyttömaksuilla ja paremmin kohdennetuilla vuoroilla. Toisaalta turvallinen jalankulku sekä pyöräily on mahdollistettava iästä riippumatta. Ruokavalion vaikutus ilmastoon on merkittävä: on siirryttävä kohti yhä kasvispainotteisempaa ravintoa tähtäimenä vähintäänkin tarjottu vegaaninen ruokavaihtoehto.

Kaikkea ei voida tuhota rahan kiilto silmissä, on vaalittava myös asioita mistä Kotkassa saa ja pitää olla ylpeä. Luonto ei ole uhka, vaan mahdollisuus. Eihän tuhota sitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Varmaa on, että rakentamattoman luonnon määrä vähenee. Yli kansoitetulle pallolle on tulossa väkeä lisää ainakin parimiljardia. Suomen väkilukukin varmaan kasvaa huomattavasti.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Siksi kulutusta on vähennettävä merkittävästi.

Toimituksen poiminnat