Marko Puittinen Heikomman puolella!

Ääni eläimille!

Uusi eläinsuojelulaki antaa odottaa itseään, mutta se ei tarkoita etteikö kunnallistasolla Kotkassa voitaisi tehdä parannuksia eläinten oloihin. Eläinsuojelulain vaatimat toimenpiteet eläinsuojelurikkomusten valvomiseksi ja kitkemiseksi näyttäytyvät tehottomina kunnan eläinkantaan peilattuna.

Tällä hetkellä valvovan eläinlääkärin resurssit tai tämän virka-ajan ulkopuolella poliisin keinot eivät riitä. Eikä sillä, jälkimmäisen kohdalla voi tuskin uskoa taitotason ja motivaation riittävyyteen. Resursseja on pakko parantaa. Kunnassa tulee olla oma eläinsuojeluvalvoja sekä nimetty päivystävä valvontaeläinlääkäri. Eläinsuojelun valvonta tulee resursoida niin, että kaikki säännölliset eläinsuojelutarkastukset saadaan tehdyksi ja tuotantotilojen otantaan perustuvat eläinsuojelutarkastukset toteutuvat 100 prosenttisesti.

Löytöeläimille tulee taata yhteistyöverkosto ja Kotkasta tulisi löytyä oma löytöeläintalo. Vuoropuhelua ja yhteistyötä eri toimijoiden kesken tulee tiivistää ja ottaa asiantuntevat eläinsuojelu- ja eläinoikeusyhdistykset mukaan toimintaan entistä tiiviimmin.

Toislajisten hyvinvoinnista on huolehdittava kuin ihmisten. Elävä, ajatteleva olento ei ole säästökohde. Moni tosin ajattelee harhoissaan toisin: on helppo riistää niitä, ketkä eivät kykene puolustamaan itseään. Ihmiset ovat tietoisesti rakentaneet epätasa-arvon kuplan. Eläinoikeuksien puolustamisessa voidaankin nähdä ekofeminismin piirteitä. Asenteisiin tulee tarttua jo pienestä pitäen esimerkiksi opettamalla lapset ymmärtämään terveellisen, eettisen ja ekologisen ravinnon merkityksen itselle, toisille lajeille sekä ympäristölle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat